Opština i Vodovod ne odustaju da im se vrati pola miliona

Opština Budva i gradski Vodovod neće odustati da im njemačka kompanija „WTE desalinizacija morske vode“, koja je nekada gazdovala postrojenjem za osmozu na rtu Zavala, vrati gotovo pola miliona eura, koje je , kako tvrde , nezakonito „skinula“ sa njihovih računa prije govotro godinu. Iako je Opština Budva krajem maja na račun, „WTE otpadne vode“ uplatila šest i po miliona eura i započela proces konačnog dogovora oko probema projekta otpadne vode, sudski proces koji se vodi protiv sestre firme „WTE desalinizacije morske vode“, neće prekidati.

„ To su dva odvojena slučaja i mi ćemo tražiti da se novac vrati na račun Opštine“, kazao je gradonačeknik Dragan Krapović.
Opština Budva utužila je Privrednom sudu njemačku kompaniju „WTE desalinizacija morske vode“, da je prinudnim putem sa opštinskog računa naplatila 379.937,01 eura, bez pravnog osnova i zloupotrebom mjenice kao sredstva obezbjeđenja. Gradski vodovod je u odvojenom procesu takođe podnio tužbu, jer je WTE sa njegovog računa u isto vrijeme aktivirenjme mjenica naplatio 110 hiljada eura.


Inostrana firma je u maju prošle godine aktivala je mjenice u ukupnom iznosu od 780 hiljada, od kojih je naplatila polovinu. Opština je tada zatražila od Centralne banke da se stopira naplata mjenica, a o svemu obavijestila i Specijalno tužilaštvo, smatrajući da je njemačka kompanija zloupotrijebila mjenice, koje nijesu validne.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti