Garaža u Rafailovićima za par dana u funkciji

Nakon pune decenije od kada je izgrađena, javna garaža u Rafailovićima za par dana biće u funkciji. To je najavio gradonačeknik Budve Dragan Krapović navodeći da su riješeni svi problemi, te da će "parking servis" preuzeti da njome upravlja.


Jedna u nizu milionskih afera, u koju se sumnje da je umiješala prste budvanska kriminalna grupa, pod lupom je Specijalnog tužilaštva. Novo rukovodstvo opštinskog preduzeća “Parking servis” predalo je zahtjev za legalizaciju , kako bi betonsku šestoetažnu građevinu ozakonili, dobili Garaža u Rafailovićima, kapaciteta 260 parking mjesta, sagrađena na šest nivoa površine od 7.110 kvadrata.


Specijalno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj, nakon što je šef javnih garaža u ovom preduzeću Radomir Glendža, prije četiri godine optužio nekdašnje opštinsko , kao i rukovodstvo “Parking servisa” da su odgovorni za štetu od sedam miliona eura.
Ugovorom od 31.jula .2008., koji su potpisali tadašnji predsjednik Opštine RajkoKuljača i direktor “Parking servisa” Dragan Liješević, garaža je data na korišćenje ovom opštinskom preduzeću. Garaza je tada bila stavljena u funkciju samo desetak dana, odnosno, do 8. avgusta te 2008., nakon čega je iz OPštine stigao dopis da se rampe na garaži podignu. Svih ovih godina garaža je besplatno korištena, nerijetko zloupotrebljavana, a “Parking servis” gubio je godišnje i po 300 hiljada eura , u vrijeme kada je bio u finansijskim dubiozima, koje su takođe predmet ispitivanja Tužilaštva. Gradnja garaže Opštinu je koštala tri po miliona eura, a isto toliko novca, je sumnjivim odlukama da se ne doozvoli njeno korišćenje, izgubila.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja