Print this page

Rakčević kupio zemlju Svetove savjetnice

Petrovačka hotelska kompanija „HTP Vile Oliva“ biznismena Žarka Rakčevića kupila je za 1.181.500 eura atraktivni zemljišni kompleks od 9.200 kvadrata u uvali Lučice , kojim je nekada gazdovala firma „ Adriatic investments“ koju povezuju sa Oliverom Ilinčić, nekadašnjoj savjetnicom šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića.

Javni izvršitelj organizovao je ročište za javnu prodaju nepokretnosti na zahtjev Hipo Alpe Adria Development, nakon što „Adriatic investments“ nije vratio kredit koji je uzeo još prije deceniju. Na zemljištu postoji u katastarskoj evidneciji Uprave za nekretnine upisana hipoteka banke na ime kredita od pet miliona eura.


Usmena javna prodaja je obavljena 11. juna, a početna cijena koju je javni iizvršitelj iznio bila je 1.2 miliona eura, međutim, petrovačka hotelska kompanija je dala ponudu od 1.18 miliona, koja je prihvaćebana. Izvršnog dužnika, firmu „Adritic investments“ zastupala je beogradska advokatska kancelarija „Ilinčić“


''Adriatic investments”kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata, osnovala firma sa egzotičnih Sejšela “ Standard consulting corporation”, međutim. Firma se našla pod lupom Specijalnog tužilaštva u okviru istrage protiv budvanske kriminalne grupe.
Viši sud je prije dvije godine na zahtjev tužilaštva donio privremenu mjeru, kojom je blokirana imovina četiri kompanije koje su povezivane sa Ilinčićkom i Marovićem. Tada je blokirana osim imovine „Adritic investmentsa“ i susjedna parcela u Lučicama firme „ Property invesmtensts“, kao i zemlja u Budvi firme“Good location properties”, te kompnije „Fifth avenue“ koja gazduje zemljom na Bečićkoj plaži. Višio sud je prije mjesec ukinuo privremenu mjeru jer tužilaštvo nije pokrenulo istragu protiv Ilinčićke.
Tada je zemlja svih četiri firmi, nekih 50 hiljada kvadrata deblokirano, što je i omogućilo sada banci da pokrene naplatu prodajom zemlje u Lučicama.
Osim državi „Adriatic investments“ duguju za porez i Opštini budva koja je početkom juna upisala novu hipoteku na iznos od 29 hiljada eura. Predstavnik Opštine nije se protivio prodaji.

PODIJELI