Planovi Morskog dobra u Kotoru

Direktor Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić juče je u Budvi održao sastanak sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem i saradnicima. Sastanku su prisustvovali predstavnici MZ Perast i projektant arhitekstonskog studija “AiM” koji je prisutne upoznao o detaljima uređenja kupališta Borići u Perastu. Na sastanku je zaključeno da se nakon usaglašavanja svih institucija nastavi procedura realizaciie uređenja kupališta u Perastu.

Direktor Jelušić je informisao da će JP Morsko dobro u najskorijem roku objaviti Javni poziv za davanje u zakup lokacije – parkinga u Perastu sa ciljem uvođenja reda i postavljanja standarda.

Na predlog predsjednika Jokića, dogovoreno je da uz podršku Opštine Kotor JP Morsko dobro sprovede aktivnosti na uređenju prostora u zahvatu luke Risan, do realizacije DSL, Sektor 10.

Direktor Jelušić je upoznao predsjednika Jokića i njegovesaradnike o projektima i aktivnostima koje JP Morsko dobro sprovodi na području opštine Kotor, prvenstveno realizacija projekta uređenja pješačke staze Risan - Perast na kojoj je prije mjesec dana cijelom dužinom postavljena javna rasvjeta. U toku je procedura sprovođenje postupka javne nabavke za realizaciju IV (završne) faze uređenja, odnosno popločavanja staze i postavljanje pratećih sadržaja, a završetak investicije očekuje se krajem godine.

Direktor je takođe je upoznao sa značajnim aktivnostima napripremi ljetnje turističke sezone u opštini Kotor, odnosnosanacijama obalne infrastrukture koja je oštećena u nevremenuminulog proljeća. U cilju unaprijeđenja kupališnog turizma, JP Morsko dobro je, uz saglasnost Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, izvršilo prihranjivanje plaža na području Kotorsko- Risanskog zaliva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti