Nove cijene usluga u auto taksi prevozu u Budvi

Predsjednik Opštine Budva je u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i svojim ovlašćenjima donio Odluku o cijenama usluga u auto taksi prevozu na teritoriji i sa teritorije opštine Budva, kojom je propisana minimalna i maksimalna cijena taksi usluga. Nova odluka o tarifiranju taksi usluga primjenjuje se od 1. jula 2018. godine.

U skladu sa Pravilnikom o obrascu cjenovnika u auto taksi prevozu, koji je donijelo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, mogu biti formirane cijene po osnovu tri tarife i to prva, druga i treća, a minimalna cijena starta vožnje auto-taksi tarife iznosi 0,50 eura, dok maksimalna cijena starta iznosi 1 euro. Takođe, minimalna cijena vožnje po pređenom kilometru iznosi 0,7 eura, dok maksimalna cijena po pređenom kilometru iznosi 1,8 eura. Slobodna vožnja se može ugovoriti na zahtjev putnika za unaprijed određenu relaciju i cijena prevoza ne može biti nepovoljnija od važeće tarife taksi prevoznika. Minimalna cijena usluge čekanja po satu iznosi 6 eura, a maksimalna 12 eura. Dolazak na adresu i prevoz prtljaga se neće posebno tarifirati. Cjenovnik taksi usluga mora biti vidno istaknut u taksi vozilima i ovjeren od strane sekretara Sekretarijata za privredu, nadležnog za nadzor nad obavljanjem djelatnosti taksi prevoza na teritoriji opštine Budva.


U cilju što veće građanske kontrole nad sprovođenjem ove Odluke, obavještavamo sve naše sugrađane, kao i goste koji borave na teritoriji opštine Budva, da sve nepravilnosti prilikom korišćenja taksi usluga, a posebno prilikom naplate cijene usluge taksi prevoza na teritoriji opštine Budva, prijave na broj telefona +382 67 111 988 Komunalne inspekcije i komunalne policije. Kako bi olakšali proceduru prijavljivanja nepravilnosti, od danas je to moguće učiniti i putem vibera i whats up-a, na način što će se fotografisati račun ili vozilo sa registarskim tablicama i poslati na prethodno naznačen broj telefona.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti