Aco može da gradi kule od 12 spratova

Prva banka , vlansištvo Aca Đukanovića, može na mjestu nekadašnjeg Titeksovog odmarališta u Bečićima da izgradi turističko naselje sa soliterima od po 12 spratova.

To stoji u urbanističko tehničkim uslovima koje je opštinski Sekretarijat za urbanizam pozivajući se na Detaljni urbanistički plan „ Bečići“ koji je usvojila DPS vlast, izdala banci brata predsjdnika države Mila Đukanovića.


Na placu od 11.235 kvadrata , gdje se nalazi 35 oronulih montažnih kućica za odmor , kontroverznim planskim dokumentom, predviđena je gradnja hotelskog kompleksa, praktično novog grada od 75.676 kvadrata. Kada je riječ o spratnosti ona je preporučena i plan predviđa gradnju objekata sa prizemlje i šest spratova kao i kula od po 12 spratova. Investitor može da gradi i veće zgrade , ukoliko smanji zauzetost terena.
Prva banka godinama unazad na svome sajtu oglašava prodaju nekadašnjeg Titeksovog odmarališta u Bečićima naspram hotela Splendid, koje je prije tri godine zbog nevraćenog kredita zaplijenila od firme Slobšar&Cok, ubijenog Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.


”Zemljište i objekti nalaze se u Bečićima neposredno s lijeve strane Jadranske magistrale iz pravca Budve ka Baru, u blago strmom terenu. Zemljište je na udaljenosti od oko 180 metara vazdušne linije od mora. Sa lokacije se pruža odličan pogled prema moru”, navodi se na sajtu Prve banke.
Šaranović je prošle godine ubijen u Budvi u klasičnoj sačekuši, kada je izašao iz svoga automobila i krenuo ka svome stanu.


Odmaralište, koje je godinama služilo za odmor radnika, nekadašnjeg podgoričkog tekstilnog giganta, od kada je prešlo u ruke Slobšar&Cok 2007. godine, bilo je napušteno.
Zbog nepoštovanja kreditnih obaveza, jer je šaranović uzeo milionski kredit kako bi kupio odmaralište, Prva banka je sudski dobila spor i 2014. se uknjižila na odmaralište.
Ovo je samo jedna u nizu lokacija, koja je na ime neispunjavanja kreditnih obaveza, završila u rukama Prva banke. Ona je vlasnik i zemljišnog kompleksa u Miločeru, koji je uzela od firme San investment, Stanka Subotića Caneta.


Đukanovićeva banka je vlasnik još nekoliko lokacija u Budvi, od zemlje na Košljunu, koja je uzeta firmi SP Luna, pa do nekretnina na brdu Spas, koje je zaplijenila od budvanskog građevinara, kome je biznis propao.
Kompanija Slobšar& Cok, dugo godina unazad bila je jedna od onih koja ima najveći dug i čiji je račun bio blokiran čak i na 8,5 miliona eura.
Šaranović je nakon ubistava svoga brata koji je likvidiran 2009. na Dedinju, objavio da će dati milion eura ubicama svoga brata, ako mu odaju ko je naručio likvidaciju.
Međutim, nakon ubistva Miloša Vidakovića 2013. godine ispred Starog grada, crnogorska policija u saradnji sa srpskim kolegama, uspijeva da rasvijetli ne samo to, nego i ubistvo Bojovića.
Kao direktni izvršilac osumnjičen je Saša Cvetanović, zvani Pit Bul. Njegov saučesnik, prema policijskim sumnjama, je Ratko Koljenšić. Za organizaciju zločina osumnjičen je Miloš Delibašić, a Slobodan Šaranović kao nalogodavac.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti