Savićević gradi vilu nadomak Svetog Stefana

Proslavljeni fudbaler i aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević zatražio je od budvanskog Sekretarijata za urbanizam urbanističko-tehničke uslove (UTU) za gradnju vile na Crvenoj glavici, nadomak Svetog Stefana.

Savićević se prije šest godina uknjižio kao vlasnik atraktivnog placa od 430 kvadrata, koji je urbanistički pokriven planskim dokumentom “Urbanistički projekat Crvena glavica“.

Upravo na tom dijelu budvanske rivijere, nekadašnjem šumskom pojasu, tokom protekle decenije nikle su ekskluzivne vile, pišu Vijesti.

Sekretarijat je dužan da u roku od 30 dana izda UTU kojima će predočiti na koji način će se moći i šta graditi, odnosno dati upute za izradu idejnog projekta.

Cijeli pojas Crvene glavice planiran za razvoj visokog turizma, jer je riječ o lokaciji naspram grad-hotela Sveti Stefan.

Savićević je i vlasnik ugostiteljsko-poslovnog kompleksa na Vidikovcu, iznad Budve, koji je izdao u zakup i prije nekoliko dana je upriličeno spektakulrano otvoranje potpuno renoviranog objekta.

Nekada popularni lokal, udaljen 150 metara vazdušne linije od Starog grada, smješten je na atraktivnoj parceli od 1.761 kvadrata. “Vidikovac“ je godinama bio zatvoren i ruiniran.

 

Vijesti/bankar.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja