Promocija desetog broja časopisa Krug mladih i okrugli sto

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, NVO „Sedma sila mladih“ u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Budve“ i Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva, organizuju promociju desetog broja časopisa „Krug mladih“ i okrugli sto „Mobilnost mladih u Crnoj Gori, izazovi i predsrasude“ , u utorak, 7. avgusta, sa početkom u 19 časova, u Omladinskom klubu Budva (prvi sprat TQ Plaza). 

O tome zašto je mobilnost mladih u Crnoj Gori na niskom nivou, koji su njeni benefiti, šta je potrebno učiniti kako bi mladi u većoj mjeri koristili programe mobilnosti, da li postoje predrasude kada je mobilnost mladih u pitanju, koji programi mobilnosti postoje kod nas i u svijetu, čućemo od Aide Perović Ivanović, predstavnice NVO „Prima“, Milene Šćepanović - NVO „Asocijacija za demokratski prosperitet“ (ZID), Katarine Vukadinović - Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Opštine Budva. Utiske sa učešća na nekom od programa mobilnosti iznijeće članovi Omladinkog kluba i Kruga mladih, a u diskusiju se mogu uključiti svi koji žele da saznaju više o ovoj temi.


Nakon okruglog stola, uz muziku i druženje, biće uprličen koktel u čast proslave desetog broja.

Međunarodni dan mladih obilježava se na inicijativu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija koja je 1999. godine u svojoj rezoluciji prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se 12. avgust proglasi Međunarodnim danom mladih. Prvi put obilježen 2000. godine, ovaj dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Časopis „Krug mladih“ izdaje NVO „Sedma sila mladih“ koja u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Budve“ organizuju radionice novinarskog i kreativnog pisanja. Deseti broj časopisa podržalo je Ministarstvo sporta Crne Gore na osnovu Konkursa za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2018. godini. Sponzori časopisa i portala su Turistička organizacije Budve i druga javna preduzeća i firme.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja