Print this page

Novi incident na moru: Teško povrijeđena Ruskinja

Ruskinja Ksenija Korzova (28) teško je povrijeđena u novom incidentu na moru koji se jutros dogodio u blizini palate “Tre Sorele”, kada ju je udario gliser.

Kako je CdM-u kazao inspektor sigurnosti pomorske plovidbe Lučke kapetanije Željko Lompar, incident se dogodio oko 10.50 časova.


“Na 400-500 metara od svetionika “Tre sorele” došlo je do kontakta glisera koji plovi pod američkom zastavom kojim je upravljao Petar Kovačević (36) iz Kotora i Ksenije Korzove iz Rusije koja se kupala u moru”, kazao je Lompar.

Nakon što je Ruskinju zakačio gliserom, Kovačević je izvukao iz mora, doveo do obale i pozvao hitnu pomoć.

Kako saznaje CdM, Ruskinja je zadobila teške tjelesne povrede. Ljekari Opšte bolnice u Kotru su saopštili da je primljena sa teškim tjelesnim povredama rebara i jetre, te obilnim krvarenjem iz stomaka.

“Ona je operisana i sada je stabilno”, saopšteno je iz kotorske Bolnice.

Lučka kapetanija je na lice mjesta stigla za šest minuta.

Policija i Lučka kapetanija uzimaju izjave od svjedoka povodom ovog incidenta.

Podsjećamo, samo od početka godine zabilježeno je 19 incidenata na moru, u kojima je život izgubilo sedam osoba. Pogibija poljskih turista u sudaru jahte i glisera, te nesreća u Ulcinju u kojoj su život izgubili majka i sin, kada je “banana”, koja je bila zakačena za skuter, a u kojoj se nalazila porodica, udarila u brod koji je prevozio turiste, opominje i postavlja pitanje da li je naše more sigurno. 

S.Đukanović za CDM

PODIJELI