Mali format – slike, crteži, objekti“

Izložba „Mali format – slike, crteži, objekti“, svečano će biti otvorena večeras u 21 čas na trgu ispred Ljubišinog spomen doma, uz mini koncert budvanskog ženskog benda „Strenger trio“, kojeg čine Sara Joković (vokal), Sara Vujačič (klavijatura) i Ksenija Gaković (gitara i vokal).

Po deveti put, JU Muzeji i galerije Budve, u prostoru Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša“ u budvanskom Starom gradu, publici predstavlja izložbu „Mali format – slike, crteži, objekti“. Kao što je to već poznato, namjera izložbe je da predstavi dio savremene crnogorske likovne scene kroz radove manje forme i raznovrsnost izražajnog postupka, a uvažavajući visoke umjetničke kriterijume. Tako su se, prema izboru selektora izložbe slikara Đorđija Bata Boljevića, na ovogodišnjoj prezentaciji našli radovi umjetnika koji su i do sada izlagali: Ratka Odalovića, Nade Kažić, Vasa Nikčevića, Sanje Raonić, Ivanke Vane Prelević, Biljane Keković, Marice Kuznjecov Boljević, Dijane Lazović, Rajka Sušića, Sretena Nikčevića, Tijane Dujović Liščević, Svetlane Dragojević, Miroslava Mira Šukovića, Adina Rastodera i Đorđija Bata Boljevića, ali i radovi stvaralaca koji se prvi put predstavljaju na ovoj izložbi: Krsta Andrijaševića, Ilije Burića, Jovane Vujanović, Vlatke Vujošević i Siniše Radulovića.

Izložba se može pogledati do 19. septembra 2018. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja