Print this page

Mostar Sevdah Reunion oduševio publiku na gornjoj terasi hotela Mogren – u predivnom ambijentu restorana „Makarul“

Koncert mostarske grupe „Mostar Sevdah Reunion“ na gornjoj terasi hotela Mogren i restorana Makarul u Budvi, izazvao je veliko interesovanje publike. Najveći bosansko hercegovački kulturni ambasadori sevdaha dočekani su ovacijama i oduševljenjem, a oni su publici uzvratili sjajnom muzikom i dobrom energijom.

Terasom Makarula smjenjivali su se brojni muzički hitovi u modernim aranžmanima sevdaha i sevdalinki – što u prevodu označava pjesme nadahnute ritmomm ljubavi, zanosa i čežnje. Ovakve muzičke note došle su do punog izražaja u lijepom i romantičnom ambijentu Makarula, pa je kompletan doživljaj sinoćnjeg koncerta ostao za pamćenje!

Već 14. avgusta, na istoj terasi, koncert će održati pop pjevačica iz Hrvatske, Vanna. Mnogi je pamte kao pjevačicu grupe „ET“ sa kojom je osvojila sve važne nagrade i postala popularna ne samo u Hrvatskoj nego i širom Balkana. „Tek je 12 sati“ hit grupe „ET“ proglašen je hitom decenije u Hrvatskoj, a sluša se i dan danas u svim ex yu zemljama.

Vanna je napravila izuzetnu karijeru i kao solo pjevačica, osvojivši brojne nagrade, a predstavljala je Hrvatsku na izboru za Pjesmu Evrovizije, zauzevši tom prilikom 10. mjesto.

Vjerujemo da će i u Makarulu napraviti odličnu atmosferu, i pokazati zašto je jedan od najboljih ženskih vokala na ovim prostorima.

Ulaz na koncert je slobodan, a mjesto možete rezervisati putem telefona 068 866 475.

PODIJELI