Print this page

Akcija spasavanja na moru: Policijski službenici spasili sedam ruskih državljana sa jedrilice

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije „Jug“ su juče, u akvatoriji Budve, izveli akciju traganja i spasavanja kojom prilikom su sa jedrilice spasili sedam državljana Ruske Federacije.

Naime, juče u popodnevnim časovima policijski službenici su izveli akciju traganja i spašavanja službenim plovilom i sa jedrilice imena „Nana“ izvršili spasavanje sedam ruskih državljana.

Službenici RCG policije Jug su prethodno primili poziv od Uprave pomorske sigurnosti u kojem je policijskim službenicima saopšteno da se na uzburkanom moru, na udaljenosti na oko četiri nautičke milje jugozapadno od ostrva Sv. Nikola, nalazi jedrilica kojoj je motor pokvaren. Policijski službenici Jedinice granične policije Budva su po pozivu odmah isplovili službenim plovilom i na navedenoj poziciji pronašli plovilo odnosno jedrilicu „Nana“. Sa jedrilice su uspješno prekrcali sedam lica – državljana Ruske Federacije na službeno plovilo.

Ustanovljeno je da su ova lica u dobrom zdravstvenom stanju i da im nije potrebna medicinska pomoć. Takođe je utvrđen identitet vlasnika plovila koji je ruski državljanin a o čemu je obaviješten inspektor za sigurnost pomorske plovidbe Lučke kapetanije Bar

PODIJELI