Traže da grade resort „Capital estate“

Ministarstvo održivog razvoja i turizma proslijedilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam na odlučivanje zahtjev kompnije Adriatic estate invetments za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za gradnju luksuznog hotelskog kompleksa i depadansa na samoj Bečićkoj plaži. Riječ je o zemljišnom kompleksu od šest hektara , između hotela „Splendid“ i „Naftagas“ na kome je Urbanističko arhitektonskim rješenjem hotelskog rizorta „Capital estate“, koje je nedavno usvojila Vlada Crne Gore, dozvoljena gradnja hotela sa depadansima i pratećim sadržajima.

A atraktivno parče zaleđa Bečićke plaže, prije gotovo 12 godina kupila je tadašnja majka firma „Capital estate“.


Capital Estate osnovala je 2005. kiparska firma Felixport Enterprises Limited, koji je na Budvanskoj rivijeri pokupovala čak 200 hiljada kvadrata zemlje na tri lokalcije – Kuljače, Bečići i Crvena glavica, lokalitet Pasja jama. Međutim prošle godine kiparska kompanija, "Felixport enterprises limited" je formirala tri firme, kojima je povjerila upravljanje nekretninama na području Budve. Umjesto dotadašnjeg "Capital estate" u katastarskoj evidenciji kao vlasnik kompleksa od 32 hiljade kvadrata na Crvenoj glavici uknjižena je nova firma ”Crvena glavica investment”, zemljištem od 100.000 kvadrata u selu Kuljače upravlja firma "Kuljača investment", a atraktivnim kompleksom od 61 hiljade kvadrata na samoj Bečićkoj plaži” kompanija "Adriatic estate investment".


Na svim lokacijama je upisna hipoteka od sto miliona eura na ime kiparske firme.


Plac u Bečićima od plaže dijeli samo pješačka staza, koja vodi ka Starom gradu Budva na jednoj i ribarskom selu Rafailovićimi i pješčanoj plaži Kamenovo na drugoj strani. Veličina parcele je 61.000 kvadrata, od čega 42.000 kvadrata ispod magistralnog puta, a ostatak od 19.000 kvadrata iznad njega. Mali potok na donjoj parceli i prelijepa šuma palmi, hrastova i maslina na gornjoj parceli čini ovu lokaciju savršenom za razvoj odmarališta visoke kategorije, namijenjenog prvenstveno porodicama, individualnim i biznis putnicima. Veličina parcele, zajedno sa brojnim sadržajima koje će budući moderan kompleks imati, učiniće ovaj projekat samodovoljnim i svojevrsnom destinacijom, ne samo za goste kompleksa, već i za lokalno stanovništvo“, piše na sajtu kompnije „Capital estate“

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti