Uvode se noćni letovi iz Tivta

Aerodromi Crne Gore izradiće proceduru za noćno letjenje na tivatskom aerodromu, čime bi trebalo da se riješi taj višedecenijski problem, saopšteno je iz te kompanije.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Dragoljub Bulatović kazao je da nema opravdanja da u 21. vijeku, u zemlji koja je svjetski poznata turistička destinacija, aerodromi ne budu moderni i opremljeni, jer su oni zamajac ekonomskog i turističkog razvoja Crne Gore.

Naveo je da je odbor direktora je u prethodnom periodu prepoznao potrebu izrade stručnog elaborata kojim će se riješiti višedecenijska dilema u vezi noćnog letjenja na tivatskom aerodromu.

“Nemogućnost obavljanja saobraćaja od zalaska do izlaska sunca čini aerodrom Tivat neoperativnim za veći broj avio-operacija, a istovremeno teret saobraćaja koncentriše u mnogo kraćem i isključivo dnevnom režimu rada. To dovodi do zagušenja tokom turističke sezone, gdje se na aerodromu Tivat u jednom danu opsluži preko 60 vazduhoplova i deset hiljada putnika”, objasnio je Bulatović.

On je istakao da je odlukom borda priprema analize za potrebe noćnog letjenja povjerenačlanu tog tijela Vlastimiru Ristiću, koji je u saradnji sa izvršnim menadžmentom komisijski pripremio zahtjev kojim će se kroz međunarodni poziv izabrati ponuđač čiji je zadatak da izradi elaborat za noćno letjenje.

“Smatramo da je taj korak još jedna u nizu aktivnosti usmjerenih na valorizaciju crnogorskih aerodoroma, a benefiti su višestruki, kako za preduzeće, tako i za nacionalnog avioprevoznika i turističku privredu u cjelini”, zaključio je Bulatović.

 

foto: Jugoslav Belada izvor: bankar.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti