Izložba „Majstor priče i narodni tribun“ i poetsko veče

U srijedu, 29.avgusta program Festivala književnosti „Ćirilicom“ obilježiće dva događaja: prvi je otvaranje izložbe o S.M. Ljubiši „Majstor priče i narodni tribun“ autorke Božene Jelušić, u crkvi Santa Maria in Punta u 21 sat, a nakon toga na Trgu između crkava u okviru poetskog programa nastupiće pjesnici: Vuk Vuković, Ranko Mićanović, Dragan Bojović i Miljan Nikolić.

Izložba „Majstor priče i narodni tribun“ je nastala u povodu obilježavanja jubileja 140 godina od smrti velikog pisca S.M. Ljubiše koji Narodna biblioteka Budve ove godine obilježava nizom programa.Sadrži odlomke iz Ljubišinih pripovijesti, poslovice, pisma, političke stavove, govore, autografe, portrete, stare slike i fotografije Ljubišinog scenskog života i ovlašno prati hronološki slijed – od Ljubišinog rođenja do smrti. Na ovogodišnjem, 13. Međunarodnom sajmu knjiga u Podgorici pomenuta izložba mr Božene Jelušić je nagrađena. U crkvi Santa Maria in Punta biće otvorena za posjetioce do kraja Festivala „Ćirilicom“ – do 3.septembra

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja