Izjava za javnost Tehničkog direktora Regionalnog vodovoda Ivana Špadijera

Tokom cijelog ljeta uredno vodosnabdijevanje uprkos velikim izazovima

" Regionalni vodovod, kroz uredno vodosnabdijevanje opština na Crnogorskom primorju, pružio važnu insfrastrukturnu podršku i u glavnoj turističkoj sezoni 2018. ", kazaoa je tehnički direktor Ivan Špadijer. Naime, iako je tekuća godina, hidrološki gledano, značajno povoljnija od prethodnih i ove godine je su u proteklih 8 mjeseci lokalnim vodovodima iz regionalnog vodovodnog sistema isporučene značajno veće količine u odnosu na važeće ugovore o isporuci vode - u ciframa više od 500.000 m3.


"Uprkos činjenici da je 14. avgusta, nakon odluke Apelacionog suda, došlo do blokade žiro-računa od strane kompanije Strabag AG, zaposleni u Regionalnom vodovodu su maksimalno posvećeni rješavanju svih izazova, a sve u cilju obezbjeđenja urednog funkcionisanja ovog kompleksnog tehničko-tehnološkog sistema. Ovo je prilika da se istakne ta posvecenost i u trenucima izuzetne neizvjeznosti, kao i da se naglasi izražena svijest zaposlenih o važnosti funkcionisanja ovog značajnog preduzeća po turističku privredu, a samim tim i cjelokupni ekonomski sistem Crne Gore - ističe Špadijer.

Korisim priliku i da se u ime Regionalnog vodovoda zahvalim svim poslovnim partnerima koji su, uvažavajući okolnosti koje su nastale nakon blokade žiro-računa, izuzetno korektno i nadasve poslovno nastavili saradnju sa Regionalnim vodovodom, opravdano uvjereni da Regionalni vodovod zaslužuje potpuno povjerenje i u ovim veoma zahtjevnim trenucima po naše preduzeće. Kadrovski i ukupni kapaciteti Regionalnog vodovoda su dovoljni garant rješavanja i ovog poslovnog izazova na održiv način. Takođe, cijenimo da postoje opravdani razlozi da ostanemo posvećeni i projektima razvoja regionalnog vodovoda sitema, poput priključenja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, početak građenja 2. faze regionalnog vodovodnog sistema izgradnjom 11 km novog cjevovoda od Budve do Tivta, čime će se kapacitet tog dijela sistema povećati sa sada raspoloživih 330 l/s na cijelih 700 l/s. Dodatno, preduzeće će ostati dosljedno i projektu rješavanja problema vodosnabdijevanja na području opštine Bar, koji je pokrenut u saradnji sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem.

Osim Vlade Crne Gore, važnu podršku u pravcu realizacije ovih i drugih projekata imamo od strane našeg strateškog partnera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od kojeg smo primili pismo o namjeri podrške realizaciji ovih, ali i još nekih strateških projekata za unapređenje politike vodosnbdijevanja na Crnogorskom primorju- istakao je Ivan Špadijer

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja