Povučena odluka o prodaji zemlje HDL -u

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović povukao je, nakon burne rasprave na sjednici lokalnog parlamenta odluku kojom je bilo predviđeno da Opština za 154 hiljada eura proda svojih 500 kvadrata zemlje na gradskoj zaobilaznici trgovačkoj kompaniji HD Laković. HDL je prethodno predala zahtjev za formiranje urbanističke parcele. Ona je sa Mitropolijom crnogorsko primorksom zaključila ugovor o zakupu zemlje crkve Sveta petka kod gradske kapele, gdje planira gradnju polovno trgovačkog centra sa hipermarketom.

Krapović se na ovakav potez odlučio nakon što četiri skupštinska odbora nijesu dala saglasnost, te preporučio da se odluka doradi i uvrsti na nekom narednom zasijedanju.


Podsjećamo, Opština Budva izdala je u februaru prošle godine urbanističko - tehničke uslove - UTU podgorčkoj kompaniji Hard Diskont Laković , da se na zemlji MCP , izgradi poslovno - trgovači kompleks od 1.500 kvadrata bruto građevinske površine.

 

VEZANO: Umjesto sabornog hrama niče hipermarket


Obrazlažući odluku Sekretar za zaštitu imovine Nikola Plamenac obrazložio je da je kompanija HD Laković je uputila Sekretarijatu zahtjev za kompeltiranje urbanističke parcele: „ Riječ je o tri parcele u vlasništvu Opštine, ukupne površine 483 kvadrata. Većina urbanističke parcele je u vlasništvu Mitropolije crnogorsko primorske- crkva Sveta Petka, dok HD Laković je vlasnik 69 kvadrata. Mitropolija je sa HDL zaključila ugovor o zakupu i odustala od formiranje urbanističke parcele“, kazao je Plamenac.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja