Print this page

Povučena odluka o prodaji zemlje HDL -u

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović povukao je, nakon burne rasprave na sjednici lokalnog parlamenta odluku kojom je bilo predviđeno da Opština za 154 hiljada eura proda svojih 500 kvadrata zemlje na gradskoj zaobilaznici trgovačkoj kompaniji HD Laković. HDL je prethodno predala zahtjev za formiranje urbanističke parcele. Ona je sa Mitropolijom crnogorsko primorksom zaključila ugovor o zakupu zemlje crkve Sveta petka kod gradske kapele, gdje planira gradnju polovno trgovačkog centra sa hipermarketom.

Krapović se na ovakav potez odlučio nakon što četiri skupštinska odbora nijesu dala saglasnost, te preporučio da se odluka doradi i uvrsti na nekom narednom zasijedanju.


Podsjećamo, Opština Budva izdala je u februaru prošle godine urbanističko - tehničke uslove - UTU podgorčkoj kompaniji Hard Diskont Laković , da se na zemlji MCP , izgradi poslovno - trgovači kompleks od 1.500 kvadrata bruto građevinske površine.

 

VEZANO: Umjesto sabornog hrama niče hipermarket


Obrazlažući odluku Sekretar za zaštitu imovine Nikola Plamenac obrazložio je da je kompanija HD Laković je uputila Sekretarijatu zahtjev za kompeltiranje urbanističke parcele: „ Riječ je o tri parcele u vlasništvu Opštine, ukupne površine 483 kvadrata. Većina urbanističke parcele je u vlasništvu Mitropolije crnogorsko primorske- crkva Sveta Petka, dok HD Laković je vlasnik 69 kvadrata. Mitropolija je sa HDL zaključila ugovor o zakupu i odustala od formiranje urbanističke parcele“, kazao je Plamenac.

PODIJELI