Septembarska dešavanja u organizaciji TO Budve

Hrvatska diva Zdenka Kovačiček i sastav Trio Balkan strings iz Srbije, svojim nastupima u Budvi, označiće samu završnicu dvanaestog izdanja Jazz festivala, u organizaciji Petrovac Jazz Fest-a i Turističke organizacije opštine Budva. Gostovanja ovih regionalno poznatih izvođača planirana su za 10. i 11. septembar na sceni između crkava u Starom gradu, sa početkom u 21h.

Prva dama hrvatske džez scene i poznata rok pjevačica, Zdenka Kovačiček, nastupiće u Budvi 10. septembrai to sa jednim od trenutno najangažovanijih i najzanimljivijih klubskih sastava u Hrvatskoj – Greenhouse Blues bendom. Kovačiček je inače jedna od značajnijih i eminentnijih osoba na hrvatskoj i bivšoj jugoslovenskoj muzičkoj sceni, a svojim nastupima na stranim pozornicama i džez festivalima širom Evrope, stekla je i zapažen međunarodni ugled.

 

Velika koncertna dešavanja u Budvi nastavljaju se već 11. septembra, kada će u Starom gradu nastupiti Trio Balkan Strings iz Srbije. Ovaj sastav prepoznatljiv je u regionu po originalnoj instrumentalnoj muzici koja predstavlja sintezu najrazličitijih elemenata obrađenih u džez, sving i klasičnom maniru. Tako nastaje njihov „Balkan swing – jazz guitar – ethno – world fusion“. Njihov zaštitni znak je šestoručno sviranje na jednoj gitari.

Ova dva koncerta samo su dio događanja koja je Turistička organizacija Budve najavila za postsezonu. Tako će na istoj lokaciji 12. septembra poštovaoci klasične muzike uživati u nastupu italijanskog orkestra „Magna Grecia“, koji će izvesti koncert pod nazivom „Concert for peace“.

 

Već nakon nekoliko dana slijedi lijep događaj u Rafailovićima.

„Fešta na plaži“ će 15.septembra na ovaj dio budvanske obale dovesti „Big band Dejana Petrovića“, kojeg će najaviti Gradska muzika Budve.

Veliku pažnju privlači i festival piva „Montenegro Oktoberfest”, koji će seove godine održati prvi put u Crnoj Gori, odnosno Budvi, i to 21. i 22. septembra. Posjetioci će tokom dva dana imati priliku da uživaju u kvalitetnom pivu, ukusnim bavarskim kobasicama i dobroj atmosferi za koju će biti zaduženi bendovi Atomsko sklonište, Orthodox Celts, So Sabi i Bad Copy.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti