Peković želi da rekonstruiše „Mediteran“

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je kompaniji „Spencer & Hill“, Nikole Pekovića urbanističko tehničke uslove za rekonstrukciju bečićkog hotela „Mediteran“ koga je proslavljeni košarkaš trgovao prošle godine.

Da se Peković ozbiljno sprema da ulaže u hotelski kompleks bilo je jasno još prije nekoliko mjeseci, kada je njegovoj firmi „Spencer & Hill“ budvanski sekretarijat izdao urbanističko tehničke uslove za gradnju tri solitera od deset spratova na mjestu velikog akva parka i parkinga koji se nalaze u okviru hotelskog kompleksa.


Pekovićeva firma, ima pravo , kako je to predvidio Detaljni urbanistički plan „Bečići“ , da hotel „Mediteran“ rekonstruiše. Planom je predviđeno da ima prizemlje i sedam spratova, odnosno 33.5 hiljade kvadrata bruto građevinske površine. Toliko kvadrata, je ucrtala bivša opštinska vlast kada je radila kontroverzni planski dokument.


Ako se uzme u obzir da je pored hotela dozvoljena i gradnja još tri desetospratna solitera sa ukupno 40 hiljada kvadrata bruto građevinske površine, Pekoviću je praktično omogućeno da gradi jedan novi grad od ukupno 75 hiljada kvadrata .

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja