Internacionalni dan čišćenja obale

U subotu, 15. septembra Crna Gora će se po drugi put priključiti „Internacionalnom danu čišćenja obale“. Ovogodišnja akcija usmjerena je na skretanje pažnje na sve prisutniji problem zagađenosti mora plastičnim otpadom, posebno jednokratnim plastičnim proizvodima. Čišćenje će biti organizovano na javnim plažama u opštinama : Herceg Novi, Kotor, Tivat, Bar, Budvi i Ulcinju.

Obilježavanju međunarodne akcije čišćenja priključile su se sledeće organizacije: NVO Naša akcija , NVO Green Home, NVO Dr Martin Schneider Jacoby (MSJA), NVO Green Mind, NVO Eco Art, NVO MOGUL- Ulcinj i NVO Čisto more - Bara, RDA-UBA, Knightsbridge Schools International Montenegro, Montenegro Eco Adventures i Into Pause.

Akcija je pomognuta je od strane Delegacije EU u Crnoj Gori, EU info centra, JP „Morsko dobro“ i opštine Kotor.

 

foto: Ivan Čučuk

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja