Donacija vrijedna preko 30.000 eura za početak školske godine

Kompanija Adriatic Marinas, koja je matična kompanija projekta Porto Montenegro, finansirala je uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović i opremanje kabineta CSBH jezika i književnosti - kompletna investicija projekta iznosi preko 30.000 eura.

Porto Montenegro je finansirao uvođenje WiFi signala u OŠ Drago Milović - kompletna investicija projekta koju je kompanija Adriatic Marinas realizovala sa kompanijama Saga Montenegro i Optoinženjering, i koji su svoj doprinos u realizaciji projekta radili besplatno, u cilju podrške obrazovanju u lokalnoj zajednici, iznosi preko 25.000 eura.

Biti jedna od najmodernijih i digitalno najopremljenijih marina u svijetu nije dovoljno; Potrebno je ulagati u lokalnu zajednicu i modernizovati je u skladu sa novim tehnologijama. Najbolji rezultati takvih ulaganja se najbolje mogu postici u našim obrazovnim institucijama čiji će đaci najvjerovatnije jednoga dana i postati zaposleni na našem projektu. Pokrivanje OŠ Drago Milovic sa WiFi signalom samo je jedan od koraka ka modernizaciji okruženja u kojem se naši mališani edukuju i u kojem provode mnogo vremena. Dostupnost interneta je u današnje vrijeme postala norma svuda u svijetu pa smo sa ovom donacijom htjeli i našim osnovcima da obezbijedimo iste mogućnosti, istakao je Senior IT menadžer Porto Montenegra Predrag Milutinović.

Projekat je bio zahtijevan i izazovan - škola je arhitektonski neobična sa dugačkim hodnicima prilikom čije gradnje se koristila velika količina betona i armature pa nije bilo jednostavno odrediti lokacije uređaja koji emituju WiFi signal kako bi dobili maksimalnu pokrivenost. Naš dugogodišnji partner Saga Montenegro je u tome uspjela i velikodušno u toku ljetnog raspusta montirali su i konfigurisali kompletan WiFI system. Razvučeno je preko 300 metara CAT6 kabla koji je vođen kanalicama i montirano je 6 Access Point-a. Ove radove je takođe u vidu donacije izvodio naš dugogodišnji partner Optoinženjering iz Porgorice. Želio bih da se zahvalim Ivanu Bojanoviću – izvršnom direktoru firme Saga Montenegro kao i Vladimiru Slaviću – izvršnom direktoru firme Optoinženjering koji su donirali svoje vrijeme i materijale za uspješno izvršenje ovoga projekta, dodao je Milutinović.

Kabinet maternjeg jezika, odnosno CSBH jezika i književnosti zahtijevao je kupovinu tehniče opreme za izvođenje na ovom predmetu, kompjuter i projektor, ali i uređenje kabinetskog enterijera – krečenje, renoviranje parketa, klupa, venecijanera i zavjesa, i drugo.

Saradnja sa Porto Montenegro je već duže vrijeme veoma uspješna – svake godine se realizuje po jedan koristan projekat u cilju poboljšavanja uslova rada u školi. Vrijeme u kome živimo traži savremene uslove i drugačiji način rada u učionici. Nije više dovoljna samo knjiga, tabla i riječ nastavnika – brojni i zanimljivi sadržaji biće dostupni nastavnicima i učenicima sa korišćenje na času sa ovim donacijama, istakla je direktorka OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

Porto Montenegro je prethodnih godina finansirao renoviranje muzičkog i likovnog kabineta, renovirao i opremio školsku biblioteku, kao i informatičku učionicu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti