Print this page

Održan koncert Trio Balkan Strings (FOTO)

“Šest ruku, jedna gitara i more”

Da ljeto u Budvi još uveliko traje svjedoči i velika posjećenost koncerata koje sredinom septembra na Trgu između crkava u Starom gradu organizuju Turistička organizacija opštine Budva i Petrovac Jazz festival.


Nakon sjajnog nastupa hrvatske jazz pjevačice Zdenke Kovačiček i Green House Blues Band-a sinoć je na ljetnjoj pozorišnoj sceni, pred mnogobrojnom publikom, nastupio “Trio Balkan Strings” iz Srbije.
Zoran Starčević i sinovi Nikola i Željko, virtuozni gitaristi, predstavili su se budvanskoj publici originalnim izvođenjima kako tradicionalnih, izvornih, tako i pop i rock hitova.


Ovaj sastav prepoznatljiv je u regionu po originalnoj instrumentalnoj muzici koja predstavlja sintezu najrazličitijih elemenata obrađenih u džez, sving i klasičnom maniru. Tako nastaje njihov „Balkan swing – jazz guitar – ethno – world fusion“. Njihov zaštitni znak je šestoručno sviranje na jednoj gitari, što je sinoć naišlo na pravo oduševljenje publike.


Večerašnjim koncertom italijanskog orkestra “Magna Grecia”, koji će na istom mjestu, kao i prethodna dva dana, u 21 sat, izvesti koncert pod nazivom “Concert for peace” i zvanično će biti završen 12. Petrovac Jazz festival u kojem je značajnu ulogu u organizaciji imala i Turistička organizacija opštine Budva.

PODIJELI