Stižu nova službena vozila, izabran Ford

Umjesto do sada luksuznog audi A8, službeno vozilo prvog čovjeka Budve biće dosta skromnije , u pitanju je Ford mondeo. Cetinjska kompanija “Pegasus” dostavila je najbolju ponudu na tenderu za za nabavku 12 novih službenih autmobila Opštine Budva. Vrijednost ponude je 184.649,68 eura, od kojih u novcu će Opština platiti 132 hiljade , dok ostatak od 52 hiljade eura najbolji ponuđač će preuzeti 14 starih službenih vozila lokalne upracve koji su procijenjeni na tu sumu.

To je bio i uslov da se prijave ponuđači, , jer je Opština tenderom predvidjela da najbolji ponuđač od koga će kupiti automobile, preuzme dotarajale 14 automobila.
Inače, čelni ljudi Opštine , gradonačelnici , potpredsjdnici i menadžeri su do sada koristili audi A8 i A& koji su kupljeni još za vrijeme dok je gradom upravljao Rajko Kuljača. Ostali funkcioneri imali su na korišćenje folsfagenov polo.


Ponuda „Pegasus“ kako je navdeno u odluci , koju je potpisao gradonačelnik Dragan Krapović je ocjenjena jedinom. Cetinjska kompanija je ujendo i jedina konkurisala. Ona je , kako piše u odluci uz svu potrebnu dookumentaciju dostavila i kataloge za vozila Ford Mondeo, Ford Tourneo Courier i Ford Fiesta.
Opština je tražila jednu limuzinu crne metalik boje čija će radna zapremina biti minimum 1900 cm3, minimalne snage 130 kw, sa automatskim mjenjačem i duplim kvačilom četvoro vrata i pet sjedišta i maksimalne dužine 4875 milimetara.


“Oprema: da ima svijetle lajsne, branici u boji vozila, aluminijumske felne, multifunkcionalni kožni servo volan sa komandama, radio-cd, telefonom, sa promjenom brzine, podesiv u dvije ose. Kožna ručica mjenjača, Patosnice, Lajsne na pragovima vrata, Vazdušni jastuci za vozača i suvozača, suvozačev vazdušni jastuk sa deaktivacijom, prednji i zadnji bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavjese i vazdušni jastuk za koljena vozača, sistem protiv blokade točkova prilikom kočenja, elektronska kontrola proklizavanja vozila, elektronska kontrola stabilnosti vozila, Servo upravljač, klima uređaj sa ventilacionim otvorima pozadi, Kodiran ključ sa centralnim zaključavanjem i daljinskom komandom, Elektronski podizači prednjih i zadnjih stakala. Spoljašnji retrovizori elektro podesivi, sa grijačima, sklopivi. Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjenjem, LED svijetla za dnevnu vožnju sa automatskim paljenjem, xenon ili LED farovi sa nivelacijom (podešavanjem), prednja svijetla za maglu, Indikator promjene pritiska u pneumaticima , Kontrola pri vožnji u brdima, Senzor za kišu, Prednji i zadnji nasloni za ruke“, stoji u tenderu. Takve zahtjeve ispunio je Ford mondeo.


U tenderu su tražena još tri tipa vozila , manje snage.
Ponuđač daje garanciju minimum tri godine i pređenih 100.000 kilometara i počinje da teče od dana kada je zapisnički konstatovano preuzimanje vozila.
„ U periodu garantnog roka, ponuđač je u obavezi u roku od 24 sata po prijemu pisanog obavještenja o nastalom kvaru, pristupi intervenciji na otklanjanju kvara. Rok za otklanjanje kvara iznosi maksimalno tri dana od dana odaziva. Ukoliko je, u slučaju težeg kvara, za otklanjanje potrebno više od tri dana, ponuđač je dužan da naručiocu dostavi pisani zahtjev za produženje roka za otklanjanje nastalog kvara sa obrazloženjem, na koji naručilac daje saglasnost“, navodi se u tenderu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti