Komunalci odnijeli 17 hiljada tona smeća na Možuru

Komunalno preduzeće je do početka septembra na sanitarnu deponiju Možura iz Budve odnijelo nevjerovatnih 17.3 hiljada tona smeća. Direktor budvanskog preduzeća Radovan Bauk odbacuje tvrdnje opozicije da je grad ovog ljeta bio prljav, navodeći da da su komunalci i po 18 sati radili dnevno kako bi grad održavali čistim.

Ističe da je pored otpada na Možuru, na drugu deponiju odnijeto i 12 hiljada kubika kabastog otpada.


„ To je neko odvezao i moram da branim ljude koji su to radili . Ni jedne primjedbe nije bilo na Koordicanionim tijelima za praćenje sezone na rad Komunalnog preduzeća. Prihvatam da uvijek može bolje i da treba, što je normalno. Međutim, u gradu u Budvi ima dosta neriješenih problema, koji su definitivno i nama pravili problem za normalan i svakodnevni rad, počev od saobraćaja, uskih ulica, parkiranih vozila...“, ističe Bauk.
Prema njegovim riječima „malo ružniju sliku prati i to što je kontejnerskih mjesta u gradu sve manje“.


„Svjedoci smo da se grade zgrade, privatne kuće, da kontejnerska mjesta nestaju, da se centralizuju. Znači, to je ono što nama otežava rad i što pojedinih dana u različitim vremenima kontejneri budu puni, što nije ništa zabronjavajuće i u drugim gradovima je tako. Trudimo se da takva slika iz Budve rijetko ode. Svako kontejnersko mjesto dnevno obilazimo od tri do šest puta u zavisnosti gdje se nalazi . To ni jedan grad, ni jedno komunalno preduzeće u okruženju ne radi“, navodi Bauk.


Tvrdi da su brojni problemi sa kojima se suočavaju komunalci.
„Morate prihavtiti da u ovakvom saobraćaju isprazniti sve kontejnere do sedam sati izjutra i odvesti na deponiju koja je udaljena 90 kilometara, vratiti vozila i ta ista vozila dnevno tri puta slati je zaista veliki teret sa kojim se suočavamo. Ponavaljam da uvijek može bolje i mi tome težimo. Ali, morma da branim Komunalno preudzeće i ljude koji su ljetos radili po 18 sati . Morate prihvatiti da su odradili mnogo toga i što nije bio dio našega posla , ali nam je to od Opštine i građana nametnuto“, naglasio je Bauk.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja