Print this page

Komunalci odnijeli 17 hiljada tona smeća na Možuru

Komunalno preduzeće je do početka septembra na sanitarnu deponiju Možura iz Budve odnijelo nevjerovatnih 17.3 hiljada tona smeća. Direktor budvanskog preduzeća Radovan Bauk odbacuje tvrdnje opozicije da je grad ovog ljeta bio prljav, navodeći da da su komunalci i po 18 sati radili dnevno kako bi grad održavali čistim.

Ističe da je pored otpada na Možuru, na drugu deponiju odnijeto i 12 hiljada kubika kabastog otpada.


„ To je neko odvezao i moram da branim ljude koji su to radili . Ni jedne primjedbe nije bilo na Koordicanionim tijelima za praćenje sezone na rad Komunalnog preduzeća. Prihvatam da uvijek može bolje i da treba, što je normalno. Međutim, u gradu u Budvi ima dosta neriješenih problema, koji su definitivno i nama pravili problem za normalan i svakodnevni rad, počev od saobraćaja, uskih ulica, parkiranih vozila...“, ističe Bauk.
Prema njegovim riječima „malo ružniju sliku prati i to što je kontejnerskih mjesta u gradu sve manje“.


„Svjedoci smo da se grade zgrade, privatne kuće, da kontejnerska mjesta nestaju, da se centralizuju. Znači, to je ono što nama otežava rad i što pojedinih dana u različitim vremenima kontejneri budu puni, što nije ništa zabronjavajuće i u drugim gradovima je tako. Trudimo se da takva slika iz Budve rijetko ode. Svako kontejnersko mjesto dnevno obilazimo od tri do šest puta u zavisnosti gdje se nalazi . To ni jedan grad, ni jedno komunalno preduzeće u okruženju ne radi“, navodi Bauk.


Tvrdi da su brojni problemi sa kojima se suočavaju komunalci.
„Morate prihavtiti da u ovakvom saobraćaju isprazniti sve kontejnere do sedam sati izjutra i odvesti na deponiju koja je udaljena 90 kilometara, vratiti vozila i ta ista vozila dnevno tri puta slati je zaista veliki teret sa kojim se suočavamo. Ponavaljam da uvijek može bolje i mi tome težimo. Ali, morma da branim Komunalno preudzeće i ljude koji su ljetos radili po 18 sati . Morate prihvatiti da su odradili mnogo toga i što nije bio dio našega posla , ali nam je to od Opštine i građana nametnuto“, naglasio je Bauk.

PODIJELI