Opština pozvala: Šehoviću smijeni Dašića

Opština Budva pozvala je ministra prosvjete Damira Šehovića da smijeni direktora petrovačke OŠ "Mirko Srzentić" Slavka Dašića zbog opstrukcija prilikon narudžbi udžebenika za osnovce. Saopštenje Opštine prenosimo u cjelosti:

Opština Budva je u 2017. godini, po prvi put obezbijedila udžbenike učenicima svih osnovnih škola na teritoriji opštine Budva, na način što je budžetom planirala i obezbijedila 200.000,00 eura za nabavku istih, dok je za ovu godinu izdvojeno 140.00,00 eura.


Udžbenici za tekuću školsku godinu, su dostavljeni i raspodijeljeni učenicima 20.9.2018. godine. Ovim putem želimo da obavijestimo javnost da za kašnjenje u isporuci udženika za osnovne škole u Budvi, Opština Budva kao naručilac ne snosi krivicu.


Pored udžbenika u 2017-2018. godini u obrazovne ustanove i obrazovanje Opštine Budva je izdojila značajna sredstva, između ostalog finansirala je sanaciju učionica i toaleta u OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ za čiju sanaciju je tom prilikom izdvojeno 60.000 eura. Takođe su u toku dva poziva za izgradnju i opremanje kulinarskog kabineta i sanaciju toaleta u prizemlju JUSMŠ „Danilo Kiš“, za pomenutu sanaciju i izgradnju Opština Budva je opredijelila iznos od 40.000 eura.
Opština Budva je takodje pomogla kod predškolskog obrazovanja i problema prebukiranosti vrtića u Budvi, pa je trajno ustupila 700m2 poslovno-stambenog prostora u TQ Plazi Javnoj predškolškoj ustanovi „Ljubica Jovanović- Maša“. Navedeno je samo dio ulaganja Opštine Budva u obrazovne ustanove u 2017 i 2018. godini.
Takođe, kada je u pitanju đački prevoz detektovano je mnogo obstrukcija i kod tog problema. Pokušava se saptačkim diverzijama prema roditeljima pripisati krivica Opštini Budva za nepostojanje prevoza đaka i pored toga što joj to nije formalna obaveza i nadležnost. Problem đačkog prevoza će u najskorije vrijeme biti riješen isključivo radom Opštine Budva, bez učešća škola i Savjeta roditelja, nažalost. Opština će snositi sve troškove i riješiti problem prevoza đaka na teritoriji opštine Budva.Sva navedena podmetanja i obstrukcije ćemo jasno i javno nazvati pravim imenom,političkim djelovanjem unutar obrazovnih institucija.
Ono što je vrhunac opstrukcija i bezobrazluka prije svega političkih ličnosti u školama, poput gospodina Slavka Dašića, je odnos prema đacima iz Budve, u konkretnom slučaju prema đacima OŠ“Mirko Srzentić“ u Petrovcu. Naime, pomenuti gospodin Dašić, inače poznat široj javnosti po tome što je krivično prijavljen od strane Opštine Budva za aferu“Liga humanista“je namjerno trebovao manje udžbenika za OŠ Mirko Srzentić u Petrovcu, kako bi dodatno podgrijao neutemeljeno nezadovoljstvo prema Opštini Budva zbog kašnjenja udžbenika. Ovu tvrdnju podkrepljujemo trebovanjem gospodina Dašića od dana 5.7.2018. koja je dosatavljena Sekretarijatu za društvene djelatnosti, koju objavljujemo uz ovo saopštenje.


Dovoljno o neodgovornosti uprave pomenute škole govori i podatak da su udžbenici dostavljeni 19.9.2018. godine i to prvo u OŠ“Mirko Srzentić“ u Petrovcu , oko 14 časova i javnost treba da zna da je škola u to vrijeme bila zaključana, pa je nakon intervencija, domar škole preuzeo udžbenike na ulici, u blizini benzinske pumpe.
Sve gore navedeno smatramo sramnim i nedopustivim ponašanjem osoba koje bi trebalo da brinu i uče našu djecu a ne da se bave političkim podmetačinama.Opština Budva je dužna da obavijesti javnost o svemu i naravno javno tražimo hitnu smjenu gospodina Dašića sa mjesta direktora OŠ“Mirko Srzentić“ u Petrovcu od nadležnog ministra prosvjete dr Damira Šehovića.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja