Održana manifestacija “Zagonetna šetnja”

Danas je u Budvi održana dječija manifestacija „Zagonetna šetnja“, u sklopu proslave „Evropske nedelje mobilnosti“ i „Svjetskog dana bez automobila“, na kojoj je učestvovalo oko 600 mališana.

Ekipa “Institucija” iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” koju su činili Pero Niko Franeta, Atina Pribilović, Teodora Aleksić, Zoja Vuković i Nikša Babović su imali najviše sreće od ukupno 110 prijavljenih timova. Najboljima pripale su nagrade biciklo i svi članovi tima osvojili su nagradu.

 

Tim "Delfini“ iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” osvojili su drugo mjesto , a kao nagradu trotinete . Ekipa je bila u sastavu Miloš Ćirković , Petra Živković, Vanja Sklender, Marija Tmušić i Damjan Gačević, dok je treće mjesto i nagradu rolere, osvojila ekipa "Vatrena lopta“ iz Druge osnovne škole u sastavu Stefana Zindović, Tara Šarović, Filip Bajčeta, Maksim Mijatović i Dušan Dašić.


Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović obratio se prisutnima i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika na manifestaciji “Zagonetna šetnja”.
“Kao i prošle godine “Evropsku nedjelju mobilnosti” i “Dan bez automobila” slavimo zajedno sa vama. Sa još 50 zemalja i čak 2.585 gradova širom svijeta, Budva i Crna Gora danas se bore za očuvanje životne sredine”, rekao je predsjednik Dragan Krapović.


“Danas ste vidjeli neke tajne i zagonetke koje čuva Stari grad. Kada porastete vi ćete biti čuvari našeg grada i svih njegovih tajni. Budite bolji nego što smo mi bili, čuvajte naš grad najbolje što znate. Vi ste najveće bogatstvo koje on ima”, poručio je predsjedik Krapović učesnicima manifestacije.
Svi učesnici manifestacije dobili su utješne nagrade, bojanke, bojice, kabanice, lasere, lopte,slatkiše, balone koje su obezbijedili Opština Budva UNDP i TOB.
Opština Budva se zahvaljuje svim učesnicima dječije manifestacije “Zagonetna šetnja” na ovako velikom odzivu i posebno se zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja