Print this page

Održana manifestacija “Zagonetna šetnja”

Danas je u Budvi održana dječija manifestacija „Zagonetna šetnja“, u sklopu proslave „Evropske nedelje mobilnosti“ i „Svjetskog dana bez automobila“, na kojoj je učestvovalo oko 600 mališana.

Ekipa “Institucija” iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” koju su činili Pero Niko Franeta, Atina Pribilović, Teodora Aleksić, Zoja Vuković i Nikša Babović su imali najviše sreće od ukupno 110 prijavljenih timova. Najboljima pripale su nagrade biciklo i svi članovi tima osvojili su nagradu.

 

Tim "Delfini“ iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” osvojili su drugo mjesto , a kao nagradu trotinete . Ekipa je bila u sastavu Miloš Ćirković , Petra Živković, Vanja Sklender, Marija Tmušić i Damjan Gačević, dok je treće mjesto i nagradu rolere, osvojila ekipa "Vatrena lopta“ iz Druge osnovne škole u sastavu Stefana Zindović, Tara Šarović, Filip Bajčeta, Maksim Mijatović i Dušan Dašić.


Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović obratio se prisutnima i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika na manifestaciji “Zagonetna šetnja”.
“Kao i prošle godine “Evropsku nedjelju mobilnosti” i “Dan bez automobila” slavimo zajedno sa vama. Sa još 50 zemalja i čak 2.585 gradova širom svijeta, Budva i Crna Gora danas se bore za očuvanje životne sredine”, rekao je predsjednik Dragan Krapović.


“Danas ste vidjeli neke tajne i zagonetke koje čuva Stari grad. Kada porastete vi ćete biti čuvari našeg grada i svih njegovih tajni. Budite bolji nego što smo mi bili, čuvajte naš grad najbolje što znate. Vi ste najveće bogatstvo koje on ima”, poručio je predsjedik Krapović učesnicima manifestacije.
Svi učesnici manifestacije dobili su utješne nagrade, bojanke, bojice, kabanice, lasere, lopte,slatkiše, balone koje su obezbijedili Opština Budva UNDP i TOB.
Opština Budva se zahvaljuje svim učesnicima dječije manifestacije “Zagonetna šetnja” na ovako velikom odzivu i posebno se zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovog projekta.

PODIJELI