Opština Budva potpisala Sporazum o saradnji sa Gradom Bjeljina

Gradonačelnik Grada Bjeljina, Mićo Mićić i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, u utorak 25. septembra, na svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada Bjeljina, potpisali su Sporazum o saradnji, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janića sa kojim je Bjeljina takođe juče ozvaničila saradnju i potpisala povelju o bratimljenju.

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, nakon potpisivanja dokumenta kojim će se dodatno promovisati razvoj i međusobna saradnja, istakao je da Budva širi mrežu saradnje sa gradovima u regionu i da očekuje da saradnja sa Bjeljiniom bude važna karika u tom procesu.


“ Ovo prijateljstvo već duže traje i nadamo se da ćemo još više intenzivirati saradnju u narednom periodu. Bjeljinci mogu prije svega da očekuju inicijative za saradnju u oblasti korišćenja evropskih fondova za projekte i siguran sam da će građani naša dva grada imati koristi od saradnje Bjeljine i Budve” izrazio je svoje očekivanje predsjednik Krapović.

“ Danas su u Bjeljini ponovo zajedno gradovi iz tri države i šaljemo poruku da su granice između ljudi suvišne. Uspostavljanjem pobratimskih veza Bjeljine sa Zrenjaninom i Budvom, na lokalnom nivou smo ponovo napravili zajednicu između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske . Posvećeni smo međuopštinskom učenju, a od Zrenjanina i Budve se može dosta naučiti u mnogim oblastima. Vjerujemo da će i Zrenjaninci i Budvani imati šta da nauče od nas i očekujemo da će ova saradnja da bude plodotvorna, na korist kako Bjeljine, tako i naše braće iz Srbije i Crne Gore” naveo je gradonačelnik Bljejine Mićo Mićić.U okviru svečanosti organizovani su susreti SUBNOR-a, položeni vijenci na centralnom spomeniku u gradu, te održana i svečana sjednica Skupštine grada, a tom prilikom su dodeljena priznanja pojedincima i kolektivima koji su podstakli razvoj lokalne zajednice u oblasti privrede, nauke i sporta. Predstavnici Zrenjanina i Budve posjetili su i spomen-sobu posvećenu poginulim borcima.


Pored predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića, potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovali su predsjednik Skupštine Opštine Đorđije Vujović i potpredsjednik Vladimir Bulatović sa saradnicima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja