Print this page

Opština Budva potpisala Sporazum o saradnji sa Gradom Bjeljina

Gradonačelnik Grada Bjeljina, Mićo Mićić i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, u utorak 25. septembra, na svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada Bjeljina, potpisali su Sporazum o saradnji, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janića sa kojim je Bjeljina takođe juče ozvaničila saradnju i potpisala povelju o bratimljenju.

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, nakon potpisivanja dokumenta kojim će se dodatno promovisati razvoj i međusobna saradnja, istakao je da Budva širi mrežu saradnje sa gradovima u regionu i da očekuje da saradnja sa Bjeljiniom bude važna karika u tom procesu.


“ Ovo prijateljstvo već duže traje i nadamo se da ćemo još više intenzivirati saradnju u narednom periodu. Bjeljinci mogu prije svega da očekuju inicijative za saradnju u oblasti korišćenja evropskih fondova za projekte i siguran sam da će građani naša dva grada imati koristi od saradnje Bjeljine i Budve” izrazio je svoje očekivanje predsjednik Krapović.

“ Danas su u Bjeljini ponovo zajedno gradovi iz tri države i šaljemo poruku da su granice između ljudi suvišne. Uspostavljanjem pobratimskih veza Bjeljine sa Zrenjaninom i Budvom, na lokalnom nivou smo ponovo napravili zajednicu između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske . Posvećeni smo međuopštinskom učenju, a od Zrenjanina i Budve se može dosta naučiti u mnogim oblastima. Vjerujemo da će i Zrenjaninci i Budvani imati šta da nauče od nas i očekujemo da će ova saradnja da bude plodotvorna, na korist kako Bjeljine, tako i naše braće iz Srbije i Crne Gore” naveo je gradonačelnik Bljejine Mićo Mićić.



U okviru svečanosti organizovani su susreti SUBNOR-a, položeni vijenci na centralnom spomeniku u gradu, te održana i svečana sjednica Skupštine grada, a tom prilikom su dodeljena priznanja pojedincima i kolektivima koji su podstakli razvoj lokalne zajednice u oblasti privrede, nauke i sporta. Predstavnici Zrenjanina i Budve posjetili su i spomen-sobu posvećenu poginulim borcima.


Pored predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića, potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovali su predsjednik Skupštine Opštine Đorđije Vujović i potpredsjednik Vladimir Bulatović sa saradnicima.

PODIJELI