Print this page

6 mladih menadžera iz Crne Gore na obuci za RESTI projekte

Kandidati iz Crne Gore dobili su priliku da se usavršavaju kroz pilot edukativni program u okviru projekta Excellence in ReSTI - Excellence in research, social and technological innovation project management.

“Krajnji rezultat projekta je uspostavljanje inovativnog obrazovnog sistema usmjerenog ka povećanju primjenljivosti i opšteg kvaliteta projekata ReSTI, kao i povećanje zapošljivosti mladih menadžera”, kazao je Radosav Babić, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima.

Kroz ovaj projekat, koji se finansira iz programa prekogranične saradnje, čiji je glavni cilj uspostavljanje platforme za podršku mreže i podizanje administrativnih kapaciteta menadžera iz oblasti inovacija i istraživanja a u okviru RESTI projekta, realizovaće se edukativni program znanja i vještina vezanih za upravljanje projektima socijalnih i tehnoloških inovacija.

Program je koncipiran kao on-line učenje i sastoji od pet modula: EU politika; Dizajniranje projekta; Upravljanje projektima; Socijalne inovacije kao i Inovacije u biznisu.
Obrazovni moduli će pružiti studentima materijale i alate u logičnom, sekvencijalnom slijedu neophodne za razvoj određenih znanja i vještina, koji će se realizovati u pet faza, od kojih su dvije online učenje, a tri predstavljaju prisustvo odabranih kandidata radionicama po principu “face-to-face”, koji će biti organizovani u Austriji i Mađarskoj.

Poziv kandidatima, mladim menadžerima i svršenim studentima iz zemalja Dunavskog regiona za učešće u pilot edukativnom programu je otvoren 1. marta i trajao je do 1. juna 2018. godine. Za 25 najuspješnijih kandidata iz Dunavskog regiona je obezbijeđeno finansiranje svih troškova i pohađanje tri radionice predviđene projektom.

Od ukupno 165 prijavljenih kandidata iz 14 zemalja Dunavskog regiona, 11 aplikacija je stiglo iz Crne Gore. Nakon evaluacije i selekcije, šest kandidata iz Crne Gore je zadovoljilo kriterijume potrebne za učestvovanje u edukacionom ciklusu. Od njih šest , dva najuspješnija su odabrana da direktno pohađaju radionice, koje će se obaviti u Eisenstadtu (oktobar 2018. i jun 2019.), Budimpešti (mart 2019.), a kojima su obezbijeđeni svi troškovi putovanja i boravka, dok će ostalim kandidatima biti omogućeno da prate nastavu putem on-line modula, sa dostupnom on line podrškom i polaganjem ispita.

Kandidatima koji uspješno završe i polože ispite biće dodijeljeni i adekvatni certifikati.

Otvaranje i početak edukacionog pilot ciklusa će se obaviti 1 – 2. oktobra 2018. godine u Eisenstadtu – Austrija.

PODIJELI