Radionice za podsticanje govorno-jezičkog razvoja kod djece „Igrom do govora“

U okviru Narodne biblioteke Budve, pored već postojećih radionica novinarstva, stripa i ilustracije, kreativnog pisanja, biće pokrenuta i nova radionica čiji je cilj podsticanje govorno- jezičkog razvoja kod djece uzrasta od četvrte do pete godine i od pete do šeste godine pod nazivom „Igrom do govora“. Radionice će srijedom od 17 do 19 sati u prostorijama Biblioteke kroz logopedske igre - koje razvijaju slušnu pažnju, stabilizuju pažnju uopšte (koncentraciju), poboljšavaju izgovor, proširuju i bogate rječnik, oblikuju rečenice - voditi diplomirani defektolog-logoped Bruna Mudrić Petrović. Prijavljivanje i upis zainteresovanih polaznika je planiran za srijedu, 10.oktobra u 17 časova u Biblioteci.


Rad radionica će pokrivati razvojne potrebe i interesovanja djece srednjeg i predškolskog uzrasta. Usmjerene će biti na podsticanje govorno-jezičkog, intelektualnog, socio-emocionalnog i fizičkog razvoja djece, jer kroz razne aktivnosti dijete razvija svoje samopouzdanje, sposobnost komunikacije i kreativnost.


Govorno-jezički razvoj ce se bazirati kako na receptivnom govoru (razvoj značenja riječi), tako i na ekspresivnom govoru (razvoj riječi-produkcija).
Socio-emocionalni aspekt će se bazirati na zajedničkoj pažnji, igri, interesovanju za druge, a akcentovan će biti i razvoj globalne psihomotorike.
Takođe, radiće se testiranje djece klasičnim logopedskim testovima na otkrivanju nepravilnosti izgovorenih glasova.
Po potrebi, moguće je organizovati i radionice za roditelje u ispunjenju zajedničkog cilja a to je dijete.
Radionice su besplatne.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja