Napravljen presjek ljetnje sezone u hotelu «Avala resort & Spa»

Četiri odsto više gostiju ovog ljeta, pojačan dolazak Skandinavaca

U kompaniji “Beppler&Jacobson Montenegro” napravljen je presjek ljetnje sezone u hotelu “Avala resort&villas” i prema riječima direktora kompanije Nikole Kasala, ovog ljeta su imali 4% više gostiju u odnosu na 2017. godinu. 


U periodu jun-septembar ove godine bilo je 70435 noćenja što je 4 odsto više negu u istom period prošle godine kada je ostvareno 67791 noćenja. Interesantno je da je obaj septembar bio za 10% jači u odnosu na prošlogodišnji, tj. ostvareno je u tom mjesecu 15848 noćenja”, kazao je Kasalo.
Klasifikujući strukturu, on naglašava da su imali najveći broj gostiju iz Švedske, više od 14% u odnosu na prošlogodišnjih 5%. Izrael je bio zastupljen sa 12% od ukupnog broja ostvarenih noćenja (prošle godine liderskih 18% ), a Rusija sa 11% u odnosu na 13% u 2017. godini.


Očigledna je bila blaga stagnacija gostiju iz Rusije i Izraela, zapadno-evropsko tržište, prije svega Njemačka i Velika Britanija itd , se zadražalo na tradicionalnih 4-5% i imamo povećanje dolaska iz Skandinavskih zemalja, što mi objašnjavamo prije sve inteziviranom saradnjom sa TUI grupacijom.
Jako smo zadovoljni ovogodišnjom ljetnjom sezonom i moram svakako istaći da je znatan porast individualnih klijenata, koji sve intezivnije rade direktni buking. Sada su završeni određeni projekti za postsezonu i oni će biti nuđeni na ruskom, zapadnoevropskom tržištu, kao i u regionu.”, zaključio je Kasalo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti