Ukrajinski jedrilicari gosti JK Porto Montenegro

Porto Montenegro Jahting klub je domaćin mlađim ukrajinskim jedriličarima iz Odese, koji usavršavaju svoje vještine, sukobljavaju se sa vjetrom u akvatorijumu zaliva Boke Kotorske, uče strategije i taktike jedrenja po međunarodnim regatnim standardima, pod mentorstvom poznatog jedričilara Olexei-ja Samoilov-a.

Učesnici su oduševljeni zalivom, Tivtom, jedriličarskom ekadrilom i infrastrukturom Porto Montenegro Jahting kluba, koji čine da ovi jedriličari od 10 do 15 godina stasaju u profesionalce, ističe Samiolov.

Sa preko 150 sunčanih dana godišnje, slikovitim pejzažima i jedistvenim ostrvima Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, akvatorijum Boke Kotorske idealna je destinacija za ljubitelje jedrenja iz čitavog svijet - u jedriličarskoj floti Jahting kluba nalaze se prave sportske jedrilice - Toffinou 9.5 vitkog trupa, koje odišu jednostavnošću i elegancijom, ali i regatne jedrilice tipa J70 idealne za timsko jedrenje.

Osim u takmičarske svrhe u regatnom jedrenju, koriste se i za slobodno vrijeme, za krstarenje u društvu porodice i prijatelja. Pažljivo osmišljeni program se individualno prilagođava svakoj grupi, obuhvatajući početničke obuke s profesionalnim instruktorom, preko škole jedrenja, do organizovanja profesionalnih regata. U hladnijim danima, vrijeme je idealno za popularne subotnje sesije jedrenja, a u proljećnom i ljetnjem periodu zamjenjuju ih Twilight Series regate uz zalazak sunca u akvatorijumu tivatskog zaliva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja