Print this page

Arheologija pamćenja i arhitektura znanja – put kroz fascinantnu istoriju civilizacije

Nekoliko desetina đaka iz podgoričkih, budvanskih i cetinjskih osnovnih škola prvi su posjetioci interaktivne izložbe „Arheologija pamćenja i arhitektura znanja“, autorke prof.dr Gordane Medine. Zajedno sa umjetnicima, Ivanom Radovanović, Katarinom Švabić, Milivojem Đukićem, Vanjom Tomović i Rankom Vučurovićem, autorka izložbe đake vodi u jedinstvenu avanturu buđenja radoznalosti i upoznavanja sa facinantnom istorijom drevnih civilizacija.

Ova multimedijalna izložba je susret različitih umjetničkih interpretacija, slika, ideografa, skulptura. Sve to, kako su koordinatori izložbe objašnjavali djeci, samo je bio jedan od načina da naši preci ostave poruke, odnosno kodove.


Strah od zaborava je tražio kodiranje, kao što i danas stremimo da sopstvene kodove pošaljemo u svemir i sebe tehnološki nadogradimo za novu evoluciju u koju smo uskočili - odlazak u svemir.
Posjetioci izložbe, uz pomoć domaćina, uče o mitovima i legendama, traže izgubljenu Atlantidu, čitaju kalendare i razna pisma (uključujući pismo iz Vinče), upoznaju se sa egipatskom civilizacijom.

Ne propustite ovu fantastičnu izložbu!

Mjesto: Kolektor, Savez arhitekata CG, 8. marta b.b (Zgrada bivšeg Titexa)
Datum: 9-12. oktobar
Vrijeme: 10:00-18:00

PODIJELI