Inkasirali više od tri miliona eura od boravišne takse

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno sa 30. septembrom naplatila je čak 3.078.582.64 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 300 hiljada eura više nego u istom periodu lani.

To je saopštio sekretar za finansije i vd direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP) navodeći da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.


Zaključno sa 30.septembrom naplatili smo 3.078.582.64 eura od kojih se 1.513.980.62 eura odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 2.887.830 eura , od čega se 1.333.164 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve


Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80 prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizcija

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja