Potencijalna devastacija Školja

Na Trgu palmi 12, u Starom gradu, večeras u 17.30 časova biće održana diskusija "Potencijalna devastacija Školja" - riječ stručnjaka. Govoriće prof. dr. Sreten Vujović, urbani sociolog, prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, arhitekta Borislav Vukićević i Vuk Iković iz organizacije Kod, koji piše doktorski rad na temu "Uticaj gradnje na morske ekosisteme". Moderatorka večeri će biti Iva Pavlović, urednica TV Budva.

Ova diskusija se odvija kao dio pratećeg programa izložbe "Lament nad ostrvom Sveti Nikola" renomiranog budvanskog slikara Slobodana Boba Slovinića. Na otvaranju izložbe je upriličen razgovor sa autorom i razgovor o ostrvu Sveti Nikola iz umjetničke perspektive.

Želja društva Feral je da ovim događajem istakne ogromnu vrijednost koju ostrvo Sveti Nikola ima za Budvu i njene gradjane. Ove vrijednosti su slojevite, pa tako i sam program razmatra pitanja o Školju iz umjetničke, stručne i društvene perspektive.

Na zatvaranju izložbe, 21. oktobra, takodje na Trgu palmi u 17.30 časova, biće upriličeni "Razgovori o Školju", na kojima će učestvovati građani i ribari Budve i Paštrovića. Moderatorka večeri će biti Dušica Vugledić, voditeljka TV Budva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja