Print this page

Potencijalna devastacija Školja

Na Trgu palmi 12, u Starom gradu, večeras u 17.30 časova biće održana diskusija "Potencijalna devastacija Školja" - riječ stručnjaka. Govoriće prof. dr. Sreten Vujović, urbani sociolog, prof. dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, arhitekta Borislav Vukićević i Vuk Iković iz organizacije Kod, koji piše doktorski rad na temu "Uticaj gradnje na morske ekosisteme". Moderatorka večeri će biti Iva Pavlović, urednica TV Budva.

Ova diskusija se odvija kao dio pratećeg programa izložbe "Lament nad ostrvom Sveti Nikola" renomiranog budvanskog slikara Slobodana Boba Slovinića. Na otvaranju izložbe je upriličen razgovor sa autorom i razgovor o ostrvu Sveti Nikola iz umjetničke perspektive.

Želja društva Feral je da ovim događajem istakne ogromnu vrijednost koju ostrvo Sveti Nikola ima za Budvu i njene gradjane. Ove vrijednosti su slojevite, pa tako i sam program razmatra pitanja o Školju iz umjetničke, stručne i društvene perspektive.

Na zatvaranju izložbe, 21. oktobra, takodje na Trgu palmi u 17.30 časova, biće upriličeni "Razgovori o Školju", na kojima će učestvovati građani i ribari Budve i Paštrovića. Moderatorka večeri će biti Dušica Vugledić, voditeljka TV Budva.

PODIJELI