Mogren dovode na nivo pet zvjezdica

Ministarstvo održivog razvoja dostavilo je budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ za izdavanje urbanističko tehničkih uslova za rekonstrukciju i dogradnju hotela „ Mogren“ naspram Staroga grada. Hotelska grupa sredinom septembra dostavila je zahtjev resornom ministartsvu, koje je prije nekoliko dana uputilo Opštini Budva na razmatranje , prenoseći joj u nadležnost odlučivanje.

Kako je Primorskim novinama rečeno rekonstrukcija će biti u postojećim gabaritima, a Hotelska grupa namjerava da Mogren, koji trenutno ima tri zvjezdice podigne na nivo od pet zvjezdica.


Inače, tokom prethodne decenije Hotelska grupa u rekonstrukciju hotela uložila preko 40 miliona eura, pa su gotovo svi njeni kapaciteti dostigli nivo od četiri i više zvjezdica.


Jedini hotel koji ima tri zvjezdicve ostao je Mogren, koji se ujedno nalazi na najatrktivnijoj lokaciji.


Hotelska grupa je proljetos započela obnovu Mogrena, kada je u u adaptiranje Gradske kafane, enterijerske radova na prostoru recepcije, lobija i atrijuma, uložila milion i po eura.


Potpunom rekonstrukcijom Mogrena, porasla bi i vrijendost ukupne kompanije, čija je vrijednost imovine procjenja je na 209 miliona eura.


Većinski vlasnik Budvanske rivijere sada je država (Vlada, Fond PIO i Zavod za zapošljavanje imaju oko 58 odsto akcija). Oko 15,23 odsto udjela pripada AIK banci iz Beograda, srbijanskog biznismena Miodraga Kostića, a isto toliko i dvije firme Strateks grupe ukupno 15,2 odsto američkog biznismena Nila Emilfarba.


Budvanska rivijera upravlja i posluje sa pet hotela - Palas u Petrovcu (četiri zvjezdice i 171 smještajna jedinica), Turističko naselje Slovenska plaža u Budvi (tri plus i četiri zvjezdice sa 1.016 smještajnih jedinica), hotel Aleksandar u Budvi (četiri zvjezdice, 187 smještajnih jedinica), hotel Castellastva Petrovac (četiri zvjezdice, 185 smještajnih jedinica) i hotel Mogren u Budvi ( tri plus zvjezdice, 49 smještajnih jedinica).


Kompanija u svom sastavu ima i hotele Sveti Stefan i vilu „Miločer“ u Miločeru koji su od januara 2007. pod višedecenijskim zakupom firme „Adriatic Properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa, a pod menadžmetom svjetskog hotelskog brenda „Aman Resorts".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti