Izmještaju fekalnu crpnu stanicu u Rafilovićima

Sekretarijat za investicije zatražio je odbrenje za izmještanje fekalne crpne stanice u Rafailovićima. Riječ je crpnoj stanici koja se nalazi uz šetalište i koja svu otpadnu vodu iz naselja Rafailovići, Klimovi brdo, Čučuci i dijela Bečića transportuje u postrojenje za otpadne vode u Vještici. Kako u dopisu navodi sekretar Božo Vavić ovakav sistem funkcioniše od 70-tih godina kada je crpna stanica izgrađena.

"Od tada do danas nije se značajnije ulagalo u njeno poboljšanje. To dovodi često da se usljed kvara na pumpama, ili usljed dotoka većeg čvrstog otpada koji sama stanica ne može da tretira, otpadne vode moraju se ispuštati u takozvani havarijski ispust u more koji se nalazi uz samo stanicu na neadekvatnoj dubini, što složićete se nije povoljna situcija tokom ljetnjih mjeseci kada na plaži ima kupača", navodi se u dopisu.


Upozoravaju da tek slijedi izgradnja novih stambenih i hotelskih kapaciteta ispod Jadranske magistrale, koji će biti priključeni na ovu fekalnu stanicu, zbog čega zahtijevaju izdavanje urbanističko tehnipkih uslova za njeno izmješatnje u skladu sa DUP "Bečići".

 

foto: Adnan Dautović

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja