Print this page

Izmještaju fekalnu crpnu stanicu u Rafilovićima

Sekretarijat za investicije zatražio je odbrenje za izmještanje fekalne crpne stanice u Rafailovićima. Riječ je crpnoj stanici koja se nalazi uz šetalište i koja svu otpadnu vodu iz naselja Rafailovići, Klimovi brdo, Čučuci i dijela Bečića transportuje u postrojenje za otpadne vode u Vještici. Kako u dopisu navodi sekretar Božo Vavić ovakav sistem funkcioniše od 70-tih godina kada je crpna stanica izgrađena.

"Od tada do danas nije se značajnije ulagalo u njeno poboljšanje. To dovodi često da se usljed kvara na pumpama, ili usljed dotoka većeg čvrstog otpada koji sama stanica ne može da tretira, otpadne vode moraju se ispuštati u takozvani havarijski ispust u more koji se nalazi uz samo stanicu na neadekvatnoj dubini, što složićete se nije povoljna situcija tokom ljetnjih mjeseci kada na plaži ima kupača", navodi se u dopisu.


Upozoravaju da tek slijedi izgradnja novih stambenih i hotelskih kapaciteta ispod Jadranske magistrale, koji će biti priključeni na ovu fekalnu stanicu, zbog čega zahtijevaju izdavanje urbanističko tehnipkih uslova za njeno izmješatnje u skladu sa DUP "Bečići".

 

foto: Adnan Dautović

PODIJELI