Otpremnine od 10 do 20 hiljada eura

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović pozvao je juče sve zaposlene u lokalanoj administraciji koji su zainteresovani zainteresovani za sporazumni prekid radnog odnosa da se prijave. Ovo je treći po redu javni poziv koji je Krapović ove godine raspisao, a Opština je budžetom predvidjela da na ime otpremnina izdvoji čak 300 hiljada eura.

„Pozivaju se svi službenici namještenici , zaposleni u organima i službama jedinica lokalne samouprave, ukoliko su zainteresovani za sporazumni prekid radnog odnosa , da u roku od tri dana starješini predaju zahtjev„ navodi Krapović u javnom pozivu.


Budva je i dalje predstavlja sinonim za lokalne samouprave sa prevelikim brojem zaposlenih. Na platnom spisku se nalazi čak 360 radnika, a „ugovoraca“ je najmanje 50, pa je za isplatu zarada mjesečno potrebno gotovo 400 hiljada eura, odnosno 4.7 miliona eura na godišnjem nivou.


Na smanjenju radnika, što od početka preuzimanje vlasti propagira nova gradska uprava, je nešto i na šta insistira o Ministarstvo javne uprave, kako bi se budvanska administracija učinila efinakasnijom i racionalnijom.


Onaj ko se odluči da podnese zahtjev pripada mu otpremnina koja je utvrđena opštinskom odlukom. Potpisivanjem sporazuma službenik ili namještenik se ne može zaposliti u roku od pet godina u organima i službama čiji je osnivač Opština.
Otremnine u Opštini Budva iznose od 10.000 do 20.000 eura. Radnik zaposlen u Opštini ima pravo na otpremninu u slučaju proglašenja tehnološkim viškom i odlaska u penziju u visini od 10.000 eura ako ima 5 do 10 godina radnog staža, 13.000 eura sa stažom od 10 do 20 godina, 16.000 sa 20 do 30 godina staža i 20.000 za više od tri decenije rada.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja