Print this page

Otpremnine od 10 do 20 hiljada eura

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović pozvao je juče sve zaposlene u lokalanoj administraciji koji su zainteresovani zainteresovani za sporazumni prekid radnog odnosa da se prijave. Ovo je treći po redu javni poziv koji je Krapović ove godine raspisao, a Opština je budžetom predvidjela da na ime otpremnina izdvoji čak 300 hiljada eura.

„Pozivaju se svi službenici namještenici , zaposleni u organima i službama jedinica lokalne samouprave, ukoliko su zainteresovani za sporazumni prekid radnog odnosa , da u roku od tri dana starješini predaju zahtjev„ navodi Krapović u javnom pozivu.


Budva je i dalje predstavlja sinonim za lokalne samouprave sa prevelikim brojem zaposlenih. Na platnom spisku se nalazi čak 360 radnika, a „ugovoraca“ je najmanje 50, pa je za isplatu zarada mjesečno potrebno gotovo 400 hiljada eura, odnosno 4.7 miliona eura na godišnjem nivou.


Na smanjenju radnika, što od početka preuzimanje vlasti propagira nova gradska uprava, je nešto i na šta insistira o Ministarstvo javne uprave, kako bi se budvanska administracija učinila efinakasnijom i racionalnijom.


Onaj ko se odluči da podnese zahtjev pripada mu otpremnina koja je utvrđena opštinskom odlukom. Potpisivanjem sporazuma službenik ili namještenik se ne može zaposliti u roku od pet godina u organima i službama čiji je osnivač Opština.
Otremnine u Opštini Budva iznose od 10.000 do 20.000 eura. Radnik zaposlen u Opštini ima pravo na otpremninu u slučaju proglašenja tehnološkim viškom i odlaska u penziju u visini od 10.000 eura ako ima 5 do 10 godina radnog staža, 13.000 eura sa stažom od 10 do 20 godina, 16.000 sa 20 do 30 godina staža i 20.000 za više od tri decenije rada.

PODIJELI