Prva banka bi da gradi luksuzni turistički kompleks u Petrovcu

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je urbanističko tehničke uslove podgoričkoj kompaniji „First assets management“, čiji je stopostotni osnivač Prva banka Crne Gore, za gradnju luksuznog turističkog kompleksa na mjestu nekadašnje vile „Komfor“ na ulazu u Petrovcu.


Nerkašnje odmarlište srpske firme „Komgrap“, kupila je kompanija Sunnyx hill koju je osnovala firma čiji je jedan od vlasnika bio Svetozar Marović, ali zbog nevraćenog kredita, banka Aca Đukanovića, brata predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, preuzela je atraktivni zemljišni kompleks od 8.200 kvadrata.


Opština Budva dala je zeleno svjetlo firmi koju je Prva banka osnovala za kupovinu i prodaju vlastitih nekretnina, za izradu projektne dokumentacije za gradnju komercijalnih objekata za ugostiteljstvo i turizam. Postojeće tri stare zgrade i dva pomoćna objekta, kako stoji u dokumentu, uklanjaju se a na njihovom mjestu grade se vile i hotelsko ugostioteljski objekti čija spratnost može da bude najviše prizemlje i četiri sprata, ukupono 6.300 kvadrata bruto izgrađene površine.


Inače, nekada luksuzna Vila Komfor i atraktivni zemljišni kompleks od 8.231 kvadrata na lokalitetu Stupovi, postala je vlansištvo Prve banke Crne Gore, nakon što kompanija „ Sunny hill“ nije mogla da vrati kredit od 2.9 miliona eura, koji je uzela kod banke.
Vila Komfor, koja više od dvije decenije nije u funkciji, od svoje izgradnje , davne 1967, , mijenjala je više puta svoje vlasnike, posebno u proteklih deceniju i po. Nakon što ju je banka, 2009. zvanično uknjižila na sebe, ova nekretnina, je godinama unazad bila na prodaji.
Prva banka se uknjižila prije deceniju, od kada je tražila kupca, kako bi vratila novac kojoj joj budvanska kompnija nije vratila .

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja