U Tivtu planiraju pošumljavanje oko 3500 m2 sadnicom divljeg šipka

Sadnjom 150 sadnica divljeg šipka, koje je obezbijedila Opština Tivat, u novembru će biti nastavljeno pošumljavanje dijela Vrmca iznad sela Peani u Tivtu.

Akcija je predviđena Planom pošumljavanja područja opštine Tivat za period od 2016-2018.godine, koji je donio Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat.


U cilju održivosti i zaštite prostora pošumljavanje se nastavlja modelom agrošumarstva. Pod agrošumarstvom se podrazumjevaju aktivnosti koje uključuju kombinovano gajenje šumskog drveća i voća zajedno sa drugim kulturama uz obostranu korist za ljude, biljke, životinje i uopšte životnu sredinu. U tom smislu su za pošumljavanje i izabrane sadnica divljeg šipka (Rosa canina).


Ovom akcijom u planu je pošumljavanje oko 3500 m2.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja