Kako i koliko košta sklopiti brak u Budvi

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović donio je Odluku o organizaciji poslova sklapanja braka na području Opštine Budva.


Kako stoji u odluci sklapanje braka vrši se radnim, ali i neradnim danima. U službenim prostorijama Opštine Budva i Mjesnoj kancelariji Petrovac, sklapanje braka radnim danima je od 12 do 16 časova, a neradnim od 11 do 13 časova.


"Brak se može sklopiti u službenim prostorija i van termina , uz prethodno odobrenje Sekretara Sekretarijata za lokalnu samoupravu. Brak se može sklopiti i van službenih prostorija:
- ugostiteljski objekti ( restorani, hoteli...)
- otvoreni prostori ( plaže, livade, dvorišta...)
- prevozna sredstva ( brodovi, jahte, helikopteri, autobusi...)


Zahtjev za sklapanje braka podnosi se najmanje osma dana prije dana vjenčanja", stoji u odluci u koju su "Primorske novine" imale uvid.
Za rad matičara van službenih prostorija neradnim danima naknada je 30 eura za jedno vjenčanje po matičaru, dok za dva i više braka u istom danu po matičaru naknada je 50 eura.

VEZANO: Ludi kamen crnogorske obale

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja