NIšta od flaširanja vode iz Reževića

Vlada je raskinula ugovor sa budvanskim Vodovodom o korišćenju voda sa izvorišta u Reževićima za flaširanje vode u komercijalne svrhe. Ovim se izjalovila ideja da se voda iz Reževića, koja je visokog kvaliteta, flašira i prodaje.

Ministarstvo poljoprivrede je početkom novembra 2006. zaključilo Ugovor o prenošenju prava korišćenja dijela karstnih izdanskih voda sa izvorišta Reževića rijeka za flaširanje vode sa tadašnjim JP „ Vodovod i kanalizacija „ Budva.


Kako nijesu realizovane ugovorene obaveze Vlada je donijela odluku i zadužila Upravu za vode da pokrene postupak raskida ugovorao koncesiji sa budvanskim vodovodom „, navodi se u odluci Vlade.
O tome da će raskinuti ugovor obaviješten je i menadžment Vodovoda.
Vodovod , kako je soapšteno iz Vlade, nema prava na naknadu štete, odnosno troškova za izvršene radove i uložena sredstva.
Vodovod je dužan da u roku od deset dana od dana prijeme pismenog otkaza ugovora o koncesiji, uspostavi stanje na terenu i režimu voda koje je postojalo prije izgradnje objekta za korišćenje voda , uz uslov da ne nastane šteta na javnom vodnom dobru“, stoji u raskidu ugovora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti