Paštrovsko veče u Beogradu

Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u beogradu " Drobni pijesak" organizuje 17. novembra u hotelu Mažestik "paštropvsko veče" srpskoj prijestonici.

Program ovogodišnje Paštrovske večeri biće posvećen stogodišnjici oslobođenja našeg primorja i počeće u 19 časova koktelom dobrodošice na kom će biti otvorena izložba „Tamo daleko 1918-2018“. Od 20 časova će u svečanoj sali restorana hotela Mažestik uslijediti večera sa tradicionalnim paštrovskim specijalitetima i bogatim kulturno-muzičkim programom. Paštrovskoj večeri će prethoditi književno veče od 18 časova u konferencijskoj sali na kom ćemo predstaviti knjigu istoričara dr. Milana Gulića „Bokelji na strani Srbije u Prvom svjetskom ratu“ i Paštrovski almanah III.


Takođe, želimo da podsjetimo sve studente iz Paštrovića da je konkurs za nagradu „Drobni pijesak“ najboljem paštrovskom studentu za 2018. godinu otvoren do 10. novembra i da će nagrada biti uručena na samoj Paštrovskoj večeri.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti