Rebalans pred odbornicima

Odbornički saziv danas bi trebalo da da zeleno svjetlo na rebalans budžeta, kojim je predviđeno da opštinska kasa bude "teška" 44 miliona eura, gotovo četiri miliona eura više nego što je prvobitno planirano.

Ovo je najveći pozitivni rebalans u protekloj deceniji. Opština je na račun njemačke kompanije WTE otpadne vode, na ime projekta tretmana otpadnih voda, prije nekoliko mjeseci prebacila 3.25 miliona eura, što je jedan od razloga rebalansa.

Inače, rebalansom se očekuje da se na ime poreza ove goodine inksira 17.4 miliona, 800 hiljada eura više od planiranog, a od naplate raznih nakda očekuje se priliv od 10.3 miliona eura, milion eura više nego što su provobitno projektovali.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja